Trabzon Hurması
Ülkemizde tüketim bakımından birçok çeşidin, farklı lezzetlerin ve uzun dönem devamlılığının olmasıyla, taze ya da kuru olarak tercih edilen meyveler arasındadır. Meyveleri hasat sırasında buruk olanlar ve buruk olmayanlar şeklinde ayrılmaktadır. Buruk olmayanlar meyve eti sertken, buruk olanlar ise olgunlaştırıldıklarında tüketilebilmektedir. Bunu istisna olarak ta sertken yenen çeşitleri de vardır.
T. Hurması Fidanı Yetiştiriciliği
Trabzon hurması fidanı yetiştiriciliğinde en önemli noktalardan biri; bulunduğunuz bölgeye uygun T. hurması çeşidini tercih etmektir. GİRGİN FİDANCILIK olarak çeşitler hakkındaki bilgileri size aktararak doğru çeşit seçimini yapmanızda yardımcı oluruz. Seçimlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda, erik çeşidinin fizyolojik özelliği ve meyveyi nerede değerlendireceğinizdir.
T. Hurması Fidanı Yetiştiriciliğinde İklim Özellikleri
Trabzon Hurması fidanı sıcak ılıman iklim meyvesidir. Ülkemizde de Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgelerinde yetiştirilmektedir.
T. Hurması Fidanı Yetiştiriciliğinde Toprak Özellikleri
Birçok toprak tipine uyum sağlayan T. hurması, özellikle mineral maddelerce zengin, humuslu, sıcak, yeteri kadar nemli, orta derin veya derin topraklarda yetişirler. Bu özelliklerdeki topraklarda ağaçlar kuvvetli büyür.