TURUNÇGİLLER (LİMON – MANDARİN – PORTAKAL - KAMKAT – GREYFURT - AĞAÇ KAVUNU)
Ülkemizde tüketim bakımından birçok çeşidin, farklı lezzetlerin ve uzun dönem devamlılığının olmasıyla en çok tercih edilen meyveler arasındadır. Hem taze hem kuru meyve olarak değerlendirilen sağlıklı meyvelerdir.
Turunçgillerin Yetiştiriciliği
Turunçgiller yetiştiriciliğinde en önemli noktalardan biri; bulunduğunuz bölgeye uygun turunçgil çeşidini tercih etmektir. GİRGİN FİDANCILIK olarak çeşitler hakkındaki bilgileri size aktararak doğru çeşit seçimini yapmanızda yardımcı oluruz. Seçimlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda, turunçgil çeşidinin fizyolojik özelliği ve meyveyi nerede değerlendireceğinizdir.
Turunçgillerin Yetiştiriciliğinde İklim Özellikleri
Turunçgiller yetiştiriciliğinde düşük sıcaklıklar en önemli sınırlayıcı faktördür. Bu nedenle soğuk bölgelerde yetiştirilemez ve dondan zarar görür.
Turunçgillerin Yetiştiriciliğinde Toprak Özellikleri
Turunçgiller için esas üzerinde durulması gereken husus toprağın havalanan bir yapıya sahip olmasıdır. Çünkü turunçgil kökleri yüksek miktarda oksijen ister, Bu sebeple yetiştirileceği toprağın öncelikle havalanan ve süzek bir yapıda olması gerekir.