Kayısı
Ülkemizde tüketim bakımından birçok çeşidin, farklı lezzetlerin ve kullanım şeklinin olmasıyla en çok tercih edilen meyveler arasındadır.
Kayısı Fidanı Yetiştiriciliği
Kayısı fidanı yetiştiriciliğinde en önemli noktalardan biri; bulunduğunuz bölgeye uygun kayısı çeşidini tercih etmektir. GİRGİN FİDANCILIK olarak çeşitler hakkındaki bilgileri size aktararak doğru çeşit seçimini yapmanızda yardımcı oluruz. Seçimlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda, kayısı çeşidinin fizyolojik özelliği ve meyveyi nerede değerlendireceğinizdir.
Kayısı Fidanı Yetiştiriciliğinde İklim Özellikleri
Kayısı fidanı oldukça değişik iklim şartlarında yetişebilen bir türdür. Yarı sıcak ve kurak geçen bölgelerde verimi ve kalitesi artar. Dikim yapılacak olan bölgenin ilkbahar geç donlarına dikkat edilmesi gerekir.
Kayısı Fidanı Yetiştiriciliğinde Toprak Özellikleri
Birçok toprak tipine uyum sağlayan kayısı, özellikle mineral maddelerce zengin, humuslu, derin ve su tutmayan, az meyilli ve hafif kireçli olan yamaçlarda çok iyi yetişmektedir.