AĞAÇ ÖZELLİĞİ
Yavaş gelişim gösteren yayvan bir çeşittir. Gövdesi koyu renkli, kırmızımsı kahverenkte, sert, pürüzlü ve kabuklu bir yapıya sahiptir.
MEYVE ÖZELLİĞİ
Koca yemiş olarakta bilinmektedir.Meyve dış kabuğu pürüzlü, olgunlaşırken sarı, olgunlaştığında kırmızı renktedir. Meyve eti kırmızı renkte, tatlı ve çekirdekli bir yapıya sahiptir. Taze olarakta tüketilmesine rağmen , genellikle; reçel, marmelat, jöle hatta parfüm yapımında da kullanılmaktadır.
HASAT ZAMANI
21 EYLÜL - 30 EKİM
Dağ çileği
Ülkemizde tüketim bakımından taze olarak tercih edilen değişik lezzetteki meyveler arasındadır.
Dağ çileği Fidanı Yetiştiriciliği
Dağ çileği yetiştiriciliğinde GİRGİN FİDANCILIK olarak üretmiş olduğumuz çeşit hakkındaki bilgileri size aktararak taleplerinizi karşılıyoruz.
Dağ çileği Fidanı Yetiştiriciliğinde İklim Özellikleri
Dağ çileği fidanı oldukça değişik iklim şartlarında yetişebilen bir tür olduğu için ülkemizin her bölgesinde rastlamak mümkündür.
Dağ çileği Yetiştiriciliğinde Toprak Özellikleri
Birçok toprak tipine uyum sağlayan dağ çileği, özellikle mineral maddelerce zengin, humuslu, topraklarda yetişirler.
