AĞAÇ ÖZELLİĞİ
Genellikle yayvan, bazende dikine gelişen, yeşil renkte, 6-20 m yükseklikte olan bir çeşittir. Şiddetli rüzgârlara karşı hassas bir yapısı vardır. Çarpık dallanan gövde yapısında, kaba ve uzunlamasına yarıklar bulunmakta ve etli bir kabukla örtülü olmaktadır. Ağacın tacı, bol yaprağa sahiptir.
MEYVE ÖZELLİĞİ
Meyveleri armutu andıran bir şekle sahiptir. Kabuk rengi hafif sarımtırak yeşilden koyu yeşile, kahverengi kestane renginden, erguvani siyaha kadar değişmektedir. Kabuk yüzeyi düz veya pürüzlü olabilmektedir. Meyve eti açık sarı-krem renginde olmakla birlikte, kabuğa doğru yeşilimsi renktedir. Meyve ağaç üzerinde kaldığı hasat süreci boyunca belirli oranlarda yağ oranı artmaktadır. Her meyvesinde tek çekirdek bulunmaktadır.
HASAT ZAMANI
KASIM - MAYIS
AVOKADO FİDANI
Ülkemizde tüketim bakımından zengin olan, farklı kullanım alanlarıyla ön plana çıkan sağlıklı meyveler arasındadır.
Avokado Fidanı Yetiştiriciliği
Avokado fidanı yetiştiriciliğinde GİRGİN FİDANCILIK olarak üretmiş olduğumuz çeşit hakkındaki bilgileri size aktararak taleplerinizi karşılıyoruz.
Avokado Fidanı Yetiştiriciliğinde İklim Özellikleri
Avokado, subtropik bir meyve türü olması nedeniyle, kışları ılık geçen tropik ve subtropik bölgelerde yetiştirilmektedir. Kış ve ilkbahar geç donlarından, ani sıcaklık dalgalanmalarından, şiddetli esen rüzgârlardan çok fazla etkilenmektedir.
Avokado Fidanı Yetiştiriciliğinde Toprak Özellikleri
Birçok toprak tipine uyum sağlayan avokado, özellikle derin, verimli, iyi drenajlı, kumlu-tınlı ve alüvyal. Topraklarda yetiştirilebilir.
