AĞAÇ ÖZELLİĞİ
Kolay yetişen, çalı formunda olan bir fidandır. Hava koşullarından kolay etkilenmeyen, dirençli olan bu çeşit, sert iklim koşullarında -25 dereceye kadar dayanıklıdır. Donmaya, fırtınaya, sert rüzgara ve yağmura karşı kendini koruyabilmektedir.
MEYVE ÖZELLİĞİ
Meyveleri küçük, yuvarlak şekilde, siyah renktedir. Dünya üzerindeki antioksidan özellik taşıyan meyveler arasında yer alan aronya meyvesi insan sağlığı üzerindeki etkisinde fark edilince daha yaygın bir hal almıştır. En yüksek antioksidan potansiyeline sahip olan meyveler arasında olan bu çeşit kanserle mücadele edenler için önemli bir takviyedir. Kurutulmuş veya taze meyve olarak da tüketilebilir.
HASAT ZAMANI
15 AĞUSTOS - 15 EYLÜL
Aronia FİDANI
Ülkemizde aronya, bilinen en yüksek antioksidana sahip meyvedir. Tüketim bakımından taze, reçellik, marmelat gibi birçok kullanım alanında tercih edilen meyveler arasındadır.
Aronia Fidanı Yetiştiriciliği
Aronia fidanı yetiştiriciliğinde GİRGİN FİDANCILIK olarak üretmiş olduğumuz çeşit hakkındaki bilgileri size aktararak taleplerinizi karşılıyoruz.
Aronia Fidanı Yetiştiriciliğinde İklim Özellikleri
Aronia fidanı sert iklim koşullarına dayanıklı bir bitki türüdür. Kış mevsiminin zor geçtiği bölgelerde -25°C sıcaklıklara karşı direnç gösterebilir. Bol güneş alan ve yarı gölge arazilerde aronya yetiştiriciliği konusunda iyi sonuçlar elde edilebilmektedir.
Aronia Fidanı Yetiştiriciliğinde Toprak Özellikleri
Aronia fidanı tamamen güneş alan yerlerde, özellikle mineral maddelerce zengin, iyi drenajlı topraklarda, optimum 6-6.5 toprak ph da yetiştirilebilmektedir.